Kleur beleven

De cursus “Kleur Beleven!”is ontwikkeld als aanvulling op “Beleef het Ontwerpproces!” en kan ook separaat gevolgd worden. Tijdens de cursus zoomen we dieper in op kleurgebruik in weefsels. Aan de hand van praktijkopdrachten verken je jouw persoonlijke kleurgebruik, je vaste patronen daarin en hoe los te komen van voorkeurskleuren en te ontdekken wat je nog meer aanspreekt in kleur. Het analyseren van kleurgebruik in door jou gemaakte opdrachten vormt daarbij het vertrekpunt. Voor de cursus meld je je aan als tweetal, want naast individuele opdrachten en 3 lesdagen zijn er ook opdrachten waarbij je als duo, samen aan de slag gaat.

Voor wie?

Deze cursus is voor wevers die de weeftechniek (enigszins) onder de knie hebben en die hun kleurgebruik verder willen ontwikkelen.

Wat is het?

Het is een praktische cursus die uit drie inhoudelijke onderdelen is opgebouwd. Ieder deel start met een reeks vragen en opdrachten en heeft een lesdag. Het eerste deel van de cursus heeft als thema ‘mijn kleur’ en is gericht op het verkennen van het eigen kleurgebruik. In het tweede onderdeel staat kleuranalyse centraal en vergroot je je kennis over de (samen-) werking van kleuren. Het derde en laatste deel van cursus gaat in op kleurcreatie  waarin je leert (verder) te ontdekken hoe zelf tot kleur te komen.

Belangrijk om te weten:

  • De aan de cursus verbonden praktijkopdrachten vragen commitment, tijd en eigen initiatief.
  • Het (t)huiswerk maakt integraal onderdeel uit van de cursus en vormt dé input voor de lesdagen.
  • Voor de uitwerking van het eerste onderdeel is geen weefgetouw nodig. Het tweede en derde onderdeel bevatten beide een weefopdracht.
  • Daarnaast wordt er tijdens opdrachten en lesdagen (on)bewust gebruik gemaakt van theorieën over kleur. Kleurtheorie zelf maakt geen onderdeel uit van het lesprogramma.

Materialen

Als cursist draag je zelf zorg voor alle benodigdheden om de (t)huiswerk opdrachten te kunnen maken: scheerraam, weefgetouw, garens/ overige materialen.

Kosten

Het lesgeld bedraagt € 244,- p.p. incl. thee en materialen tijdens lesdagen.

Duur & locatie

3 lessen van 2 à 3 uur. Indien nodig is er tussen de lessen door mogelijkheid tot individuele coaching via mail.

Standaardlocatie: Atelier Naomi Sara, Kolenstraat 27 in Zutphen.

Afwijkende locatie mogelijk in overleg.

Data

De doorlooptijd van de cursus wordt in onderling overleg vastgesteld en is gemiddeld 12 weken. Na het afronden van een cluster aan opdrachten wordt er op

initiatief van de cursisten een afspraak gepland voor een lesdag.

Contact & aanmelding

Vragen en aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar contact@naomisara.nl of door op de contact button onderaan de pagina te klikken.