Kleur beleven

De cursus “Kleur Beleven!” is ontwikkeld als aanvulling op “Beleef het Ontwerpproces!”, maar kan ook separaat gevolgd worden. Tijdens de cursus zoomen we dieper in op kleurgebruik in weefsels. Aan de hand van praktijkopdrachten verken je jouw persoonlijke kleurgebruik, je vaste patronen daarin en hoe los te komen van voorkeurskleuren en te ontdekken wat je nog meer aanspreekt in kleur. Het analyseren van kleurgebruik in door jou gemaakte opdrachten vormt daarbij het vertrekpunt. Voor de cursus meld je je aan als tweetal of groep, want naast individuele opdrachten en 3 lesdagen zijn er ook opdrachten waarbij je samen aan de slag gaat.

Voor wie?

Deze cursus is voor wevers die de weeftechniek (enigszins) onder de knie hebben en die hun kleurgebruik verder willen ontwikkelen.

Wat is het?

Het is een praktische cursus die uit drie inhoudelijke onderdelen is opgebouwd. Ieder deel start met een aantal vragen en opdrachten en heeft een lesdag. Het eerste deel van de cursus heeft als thema mijn kleur en is gericht op het verkennen van het eigen kleurgebruik. In het tweede onderdeel staat kleuranalyse centraal en vergroot je je kennis over de (samen-) werking van kleuren. Het derde en laatste deel van de cursus gaat in op kleurcontext waarin het belang van de interactie tussen kleur en omgeving wordt onderzocht.

Belangrijk om te weten:

  • De aan de cursus verbonden praktijkopdrachten vragen commitment, tijd en eigen initiatief.
  • Het (t)huiswerk maakt integraal onderdeel uit van de cursus en vormt dé input voor de lesdagen.
  • Voor de uitwerking van het eerste en derde onderdeel is geen weefgetouw nodig. Het tweede onderdeel bevat een weefopdracht.
  • In de opdrachten en lesdagen leer je op een praktische manier aspecten van kleur toe te passen. Kleurtheorie zelf maakt geen onderdeel uit van het lesprogramma.

Materialen

Als cursist draag je zelf zorg voor alle benodigdheden om de (t)huiswerk opdrachten te kunnen maken: scheerraam, weefgetouw, garens/ overige materialen.

Kosten

Het lesgeld bedraagt € 244,- p.p. incl. thee en materialen tijdens lesdagen bij 2-4 deelnemers. Voor groepen van 5-20 personen geldt een aparte prijsstaffel.

Duur & locatie

3 lessen van 2 à 3 uur. Indien nodig is er tussen de lessen door mogelijkheid tot individuele coaching via mail.

Standaardlocatie: Atelier Naomi Sara, Kolenstraat 27 in Zutphen.

Afwijkende locatie mogelijk in overleg.

Data

De doorlooptijd van de cursus is gemiddeld 12 weken. Voorafgaand aan de cursus worden in overleg met de cursusgroep de les data ingepland.

Contact & aanmelding

Vragen en aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar contact@naomisara.nl of door op de contact button onderaan de pagina te klikken.

Met een grote groep van Weefkring Midden Limburg namen we deel aan de cursus “Kleur beleven!”, die door Naomi tot in de puntjes was voorbereid.
Huiswerkopdrachten werden gedeeld in de besloten app, waarop iedereen uitgebreid feedback kreeg. Uitdagend en zeer leerzaam, deze manier van werken.

Ik zou zeggen een aanrader voor een ieder die zijn kennis wil uitbreiden.
Namens de groep: bedankt, Naomi.

Weefkring Midden Limburg - 2024